Nosaki, vai Tavs D vitamīna daudzums organismā ir pietiekams!29.01.2019

Iekšlietu ministrijas poliklīnikas laboratorija piedāvā

Nosaki, vai Tavs D vitamīna daudzums organismā ir pietiekams!

Vairāk nekā 50% pasaules iedzīvotāju cieš no D vitamīna deficīta. Riska grupā ietilpst ne tikai bērni vecumā līdz pieciem gadiem, grūtnieces, ar krūti barojošas sievietes, cilvēki ar lieko svaru, vecāki ļaudis pēc 65 gadiem, bet arī pieaugušie, kuri lielāko dienas daļu pavada telpās un ziemeļu zemēs dzīvojošie iedzīvotāji. Diemžēl, pieaugušo populācijā D vitamīna deficīts aizvien vēl netiek pietiekami diagnosticēts un ārstēts.

Kā ziņo britu medicīnas žurnāls “British Medical Journal”, pašlaik D vitamīna trūkumu saista ar 137 dažādu slimību veicināšanu. Nesen atklāta saikne ar tādām saslimšanām kā vēzis, multiplā skleroze, asinsvadu slimības, diabēts u.c.

Noteikt kopējo D vitamīna daudzumu organismā var ar asins analīzi, kas pieejama Iekšlietu ministrijas poliklīnikas laboratorijā. Ja vienā mililitrā asiņu ir mazāk par 30 nanogramiem (ng) D vitamīna, šāds daudzums tiek uzskatīts par nepietiekamu, bet 10 ng/ml jau liecina par nopietnu D vitamīna deficītu. Optimālā D vitamīna koncentrācija asinīs, kas jāuztur visu laiku, ir 40–70 ng/ml.

D vitamīns mums ir noteikti nepieciešams, jo tā trūkums negatīvi ietekmē kaulu un zobu struktūru, muskuļu funkcijas, imūnsistēmas, kā arī sirds un asinsvadu darbību. Zināt D vitamīna līmeni organismā un nodrošināt savu organismu ar optimālo D vitamīna daudzumu ir katra interesēs.

Asinis var nodot IeM poliklīnikas Procedūru kabinetā Nr.319 katru darba dienu no plkstn.8.00 līdz 16.00.

D vitamīna izmeklējuma cena – 7.00 EUR.

Informējam, ka  darbu poliklīnikā uzsāk pēdu aprūpes kabinets (podoloģe Laila Ādamsone).

Kabineta darba laiks:
pirmdien no 9.00 līdz 17.00 (pēdējās procedūras sākuma laiks)
otrdien no 8.00 līdz 16.00 (pēdējās procedūras sākuma laiks)
trešdien no 9.00 līdz 17.00 (pēdējās procedūras sākuma laiks)
Pieraksts pa tālruni 67829915

Podologs veic pēdu aprūpi ar profesionālo podoloģijas frēzi un instrumentiem, ārstē nagu un pēdu sēnītes, kārpas un varžacis. Tāpat tiek veikta ieaugušu nagu korekcija, novērsti ādas sabiezējumi uz papēžiem un pēdas apakšējās velves.